Csak a Puffin

Lilahagymás pite

Erre mondaná a barátnőm, hogy ez olyan juditos kaja. Mondjuk egy kínai csípős-savanyú leves pl kevésbé juditos.. Hát igen, lepény, pite, quiche, ezek bármikor jöhetnek. Nem nevezném magam kifejezetten Nigella-rajongónak, sőt, szerintem egy műsorát sem bírtam végignézni, de attól még jól nyomja, ezt nem vitatom. Ez pl. a Hogyan váljunk házi istennőkké című opuszból van. Elég jó. Sőt, baromi jó. Hasonlít a sima hagymatortához, csak jobb, mert van ez a scone-alap hozzá, meg sajt benne.

Hozzávalók (24 cm átmérőjű formához):
75 dkg lilahagyma
4-5 ek olaj
2 nagyobb csipet só
bors
fél kk szárított kakukkfű

10 dkg reszelt sajt

A tésztához:
1 tojás
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk só
1 dl tej
4 dkg vaj (megolvasztva)
1 kk mustár
10 dkg reszelt sajt (gouda pl.)

A hagymát meghámozzuk és felnyolcadoljuk:) Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát és közepes lángon, sűrűn kevergetve puhára pároljuk 30-35 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kakukkfüvet is. Előveszünk egy 24 cm átmérőjű piteformát, sütőpapírral béleljük ki, úgy, hogy érjen túl jócskán. Ha kész a hagyma, beleborítjuk a sütőpapíros formába, rászórjuk a 10 dkg sajtot és félretesszük.

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, összegyúrjuk, majd egy kb 26 cm átmérőjű kört formázunk belőle, és a tésztalapot a sajtos hagymára borítjuk, a széleit jól lenyomkodjuk. 15 percig sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet 180 fokra és még további 10 percig sütjük, míg a tetején a tészta jó ropogós lesz.Kivesszük, pár percig hagyjuk pihenni, majd gyors mozdulattal megfordítjuk és a hagymás résszel felfelé tálaljuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. 🙂 hát azt csak te tudod, hogy hol volt a szemed:) de legalább megtaláltad:)

  2. Garffyka says:

    Erre most bukkantam rá, hol volt eddig a szemem? Szuperül néz ki!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!