Csak a Puffin

Chili hot dog

Még a VB-döntő előtti napon készült, valami miatt tisztán emlékszem a napra. Az van, hogy Laci szokta nézni a Spektrumon a Man vs Food című műsort, aminek annyi a lényege, hogy a műsorvezető faszi elmegy különféle amerikai kocsmákba, éttermekbe, és ott megpróbálja halálra enni magát a hely specialitásából. Na jó, nem halálra, de versenybe száll valakivel, aminek mindig az a vége, hogy meg kell ennie 2 kg steaket, vagy 30 hotdogot, meg ilyesmik. Hálistennek ez a műsor pont szombat ebédidőben van, aminek két következménye van: nem tudunk időben ebédelni, mert Laci ezt nézi, másrészt pedig ha valami gyenge koszt van éppen ebédre, akkor kb lesajnáljuk magunkat, hogy ez jutott, pedig milyen jól tudna esni egy olyan kiadósabb cucc, mint amit ott esznek.

Na lényeg, hogy volt ez a műsor szombat délben, ették a chili hot dogot kétpofára, Laci pedig kitalálta, hogy csináljunk mi is. Ő rohant vásárolni, én addig elkészítettem a bucikat, aztán ő megcsinálta a húsrészét és az esti meccsre meg is lettünk. A kép az egyik kedvencem, de sajnos a zsömle receptet nem tudom prezentálni, mert bár megvan az eredeti forrás, ahhoz képest még rengeteget kellett trükköznöm, hogy összeálljon, jó legyen. Ha meglesz a tökéletes recept, majd szólok.

Hozzávalók:
Hot-dog kifli/buci
Bucinként 2 szelet cheddar sajt
Bucinként 1 darab virsli
Chilis killer töltelék

Hozzávalók a chilis részhez:
1 fej vöröshagyma
2-3 ek olaj
50 dkg darált marhahús
2 gerezd fokhagyma
1/4 csésze ketchup
1/8 csésze barbecue szósz
fél ek chili szósz
1 ek mustár

Olajat hevítünk és üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst és morzsásra pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és 3-4 percig együtt főzzük. Közben összekeverjük a ketchupot, a barbecue szószt, chili szószt és mustárt, és ha letelt a 4 perc, hozzáadjuk a hagymás húshoz. Jól összekeverjük, csökkentjük a lángot és kb 10 percig főzzük együtt. Ha túl kevésnek találjuk a folyadék mennyiségét, akkor egy kis vízzel higíthatjuk.

Közben egy serpenyőben nagyon kevés olajon ropogós kérgűre sütjük a virsliket, és ha kész van minden, akkor fogunk egy hotdog-kiflit, félbevágjuk, rárakunk 1 szelet cheddar sajtot, rá 1 virslit, rá egy nagy kanál chilis húst, még egy szelet sajtot és rá a buci másik felét.

Namármost, ez annyira durva így együtt, hogy egy képen látható mennyiség 2 embernek elég.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. hehe:) mondom én, hogy a pasik imádni fogják:) Reni – köszi, nekem is tetszik:)és Vesta – megnézem azt a receptet, gondolom, nem sok hiba van benne..:)

  2. Vesta says:

    Ezt én is meg fogom csinálni, nagyon brutális.Egyébként Limara hamburgerzsemléjét szoktam megsütni,tökéletes.

  3. Reni says:

    híí adjá’ nekem is! :)tényleg nagyon tetszetős fotó!

  4. Andi/cuki says:

    Isteni kép, isteni kaja, ha az uram meglátja, állhatok neki!:-))

  5. Zsuzsi says:

    Nálunk is nagyon ment a Man vs. Food, a párom minden nap a Juicy Lucy nevű hamburgerrel kelt és feküdt, hogy ő olyat akar enni. Aztán csináltunk mi is házilag.

  6. köszönöm lányok! ez nekem is nagyon tetszik:)Betti – üdv a klubban:)

  7. Csibe says:

    Banyek de jó kép! …és micsoda hot dog!

  8. Betti says:

    Szia!Még én is keresem a tökéletes hotdog/hamburger zsemle receptet, egyenlőre sikertelenül. Nagyon szép a fotód, biztosan finom is volt 🙂 U.i.: mi is nagy man vs. food rajongók vagyunk 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!