Csak a Puffin

Fokhagymás-fűszeres tortellini sonkával

Na akkor innen is üdvözlöm az új Facebook-rajongóimat. Volt ugyanis egy kis történés múlt héten. Beszálltam egy fogadásba, aminek az a lényege, hogy szeptember 1-ig elérem e a 400 rajongót és hát el kell mondanom, hogy mélységesen meg vagyok hatódva a “mozgalomtól”, ami felállt emögé a kezdeményezés mögé:) Megkaptam a blog történetének legkedvesebb üzeneteit, emailjeit, szóval ha csak ennyit nyertem az ügyön, de veszítek a fogadáson, akkor is megérte, iszonyú jófejek a rajongóim, bloggertársaim, teljesen le vagyok nyűgözve. Köszönöm mindenkinek!
Most viszont itt az ideje, hogy nyújtsak is valamit, szóval jönnek a receptek. Elsőként a kedvenc tortellinim. Stahl recept, és ennek megfelelően működik is, príma, bármikor megenném típusú.

Hozzávalók:
18 dkg vékonyra szeletelt pármai sonka (vagy valamilyen jófajta, de olcsóbb verzió)
40 dkg készen vett tortellini (esetünkben sajtos)

1,5-1,5 dkg friss bazsalikom és kakukkfű
1 nagy csokor friss petrezselyem
2-3 friss chilipaprika
6-8 gerezd fokhagyma
2,5 dl olívaolaj
só,bors

5 dkg parmezán

1. A sütőt 200 fokra melegítjük, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a vékony sonkaszeleteket, majd 6-8 perc alatt ropogósra sütjük őket.
2. Közben egy nagy fazékban bő 5 liter vizet forralunk a tésztának.
3. Felaprítjuk a fűszereket, a chilipaprikákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és az üres paprikahéjakat vékonyan felszeleteljük. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk és szétzúzzuk.
4. Ha felforrt a víz, megsózzuk és megfőzzük benne a tortellinit.
5. Az olívaolajat egy lábosba öntjük és beleszórjuk a felaprított zöldfűszereket, a chilipaprikát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kicsi lángon pár percig kevergetjük és “ahogy megérezzük a fokhagyma és a friss fűszernövények illatát, máris lehúzzuk a tűzről”.
6. A megfőtt tortellinit leszűrjük, kb. 1,5 dl forró főzővízzel együtt beleforgatjuk a fűszernövényes fokhagymás olajba és az egészet nagy lángon, 1 perc alatt átmelegítjük.
7. Tányérra szedjük, ráadagoljuk a sonkát és parmezánt szórunk a tetejére.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Jól emlékszem, hogy hasonlót kaptunk az 1. VVV-n? ;)MM


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!