Csak a Puffin

Málnás-citromos süti

Még a hétvégi széria részeként készült. Ahogy kedves barátnőm írta a gazpachos kérdésre adott válaszként: “gazpacso jöhet, de én inkább az édesség vonalon mozognék–engem azzal szoktál levenni a lábamról–néha ugye szó szerint” mondta ő, és mivel azt meg már én tudom, hogy ő -is- mennyire szereti a citromos-kakaós párosításokat, obvious volt a választás. Most is baromi jó lett, sőt, megkockáztatom, hogy még jobb, mint szederrel  

                      

Hozzávalók 12 normál vagy 24 minimuffin formához:
A tésztához:

10 dkg puha vaj
10 dkg kristálycukor
2 tojás
1 citrom leve és héja
8 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor

A krémhez:
250 ml tejföl/mascarpone
10 dkg porcukor
1 tojás
1 mokkáskanál vanília kivonat (aroma)

20-25 dkg málna

0. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
1. A puha vajat habosra keverjük a kristálycukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citromhéjat, és a citromlé felét. Utána belekeverjük a lisztet, kakaóport, a citromlé másik felét, és végül a sütőport.
2. A muffintepsikbe belerakjuk a papírokat, és annyi masszát kanalazunk beléjük, hogy kb. a felénél kicsit lejjebb érjen (Ez fontos, különben nem fog beleférni a fehér réteg!!). Mindegyikbe teszünk 2 szem málnát, a miniformákba félbevágva. Kb 15 percig sütjük.
3. Eközben összekeverjük a krém hozzávalóit. A sütőböl kivett tésztára kanalazunk annyit óvatosan, hogy ne folyjon ki és visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a krém megszilárdul, de még remeg egy kicsit. Nekem ez kb 10-12 perc volt.


A végén összerottyantott málnát kanalazunk a tetejére és kész is. 



Muffinállvány, muffinsütőformák és kapszlik a Gasztroshopban.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. 🙂 hát ez nagyon aranyos, köszi szépen, én is nagyon szeretem!

  2. strandpapucs says:

    Most lett kesz, ez annyira remek kremileg es tesztailag egyarant, h szerelmes lettem bele rogton. A keszitese pedig roppant egyszeru. Dupla adagot csinaltam a teszta boven tobb lett, mibt 24 db, a krem viszont keveske, de tokeletes recept es remek leiras. Koszonom!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!