Csak a Puffin

Whoopie pie

Édesszájúaknak kötelező. Hihetetlenül egyszerű, viszont jól variálható – és szerintem százszor jobb bármelyik muffinnál.

kb. 25 db whoopie piehoz:

A kakaós süteménylapokhoz:

110 g olvasztott vaj
210 g cukor
1 tojás
1 kk vaníliakivonat
300 g natúr joghurt
280 g liszt
45 g kakaópor
1 kk szódabikarbóna

A krémhez:

170 g olvasztott vaj
280 g porcukor
160 g krémsajt
2 kk reszelt citromhéj
4 ek citromlé

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk néhány tepsit, melyeket sütőpapírral bélelünk ki.
A vajat megolvasztjuk és elkeverjük a cukorral, tojással, joghurttal és vaníliával. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (lisztet, kakaóport, szódabikarbónát) és alaposan összekeverjük. A masszát habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a sarkán lyukat vágunk, és kb 4-5 cm átmérőjű köröket nyomunk a sütőpapírra (legjobb, ha belülről kifelé haladva csigákat képezünk). 10-12 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Közben a krém hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd ha a sütilapok teljesen kihűltek, elkészítjük a szendvicseket.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!