Csak a Puffin

Pizzás csiga

Hát ilyet?!! Nulla ihletem van, napok óta nem érzek semmiféle késztetést a főzésre, sütni meg nem szabad, mert nincs, aki megegye.. hüphüphüp. És moreover, semmi máshoz sincs kedvem, ami a bloggal kapcsolatos. Se írni, se fotózni, se képeket vagdosni, se más blogokat olvasni.. Szegény szakikönyvtárasok is csak várják-várják szó nélkül, hogy vágjam már meg a képeiket… Tragikus ez barátaim, tragikus. Ez is még múlt hétről maradt meg..Pizzás csiga, vagyis paradicsomos csiga. Különben is, honnantól pizzás egy csiga?

Hozzávalók:
250 g leveles tészta

Paradicsomszósz:
1-2 ek olívaolaj
2-3 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bazsalikomlevelek (x)
só, bors

A fokhagymagerezdeket apróra vágjuk, az olívaolajat serpenyőben hevítjük, majd rádobjuk a fokhagymát. Kicsit pirítjuk, de meg ne égjen azért, aztán hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat és a bazsalikomot és közepes lángon néha megkevergetve hagyjuk, hogy jól összeforrjon. Sózzuk, borsozzuk és közben fakanállal szétnyomkodjuk a paradicsomokat – így kicsit gyorsabb lesz a dolog. Ha felforrt, levesszük a tűzről, és átpasszírozzuk egy szitán, megint a fakanálnyomkodással rásegítve. Kicsit hűlni hagyjuk.

A levelestésztát kinyújtjuk, 15×30-as téglalapot vágunk, megkenjük a paradicsomszósszal, feltekerjük, majd egy éles késsel kb 1 cm vastag szeleteket vágunk, tepsire helyezzük és 200 fokon kb 15-20 percig sütjük.

Reszelhetünk rá sajtot is akár, elrontani nem fogja.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Csibe says:

    Pedig nagyon guszta!Rázzzzdddd meg magad!!!! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!