Csak a Puffin

Mozzarella in carozza (vagyis Mici)

Natürlich, hogy ez is Good Food-recept. Mi nem az, ami egyszerű, tök jól működik, nagyjából úgy is néz ki és nem mellesleg finom is? Áj hárt Good Food. De ácsi, a “szellemes” fotózási megoldás saját!:) Áj hárt Judit:)

Hozzávalók:
4 szelet kenyér
1 gombóc mozzarella
4 levél bazsalikom
só, bors, liszt
1 tojás

1. Fogjuk a kenyereket és valamilyen kekszkiszúróval, vagy pohárral, vagy cikk-cakkollóval azonos méretű darabokat vágunk ki a 4 szeletből. A mozzarellát 4-6 szeletre vágjuk, bazsalikomleveleket megmossuk, kicsit megszárogatjuk, a tojást egy kis tálban kicsit felverjük, sót, borsot szórunk bele. .
2. Egy szelet kenyérre rakunk 1 bazsalikomlevelet, rá 1-2 mozzarellaszeletet, rá megint baszalikomlevelet, rá 1 szelet kenyeret. Ezt így lisztbe forgatjuk, majd tojásba és mehet is a kis serpenyőbe, amibe pár csepp olajat hevítünk, majd mindkét oldalát jól megsütjük. Én közben a kiszedőlapáttal jól lenyomtam a tornyot, határozottan erőt fejtettem ki rá, hogy összelapuljon, jót is tett neki.

Az egész nem tart tovább 15 percnél, na jó, max 20. Én konkrétan ezt a két tornyot ebédeltem ma.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Orsi says:

    Már csak egy kis jó érett kerti paradicsom hiányzik hozzá. 🙂

  2. KataAnya says:

    Hűű de megennék most egyet!!!…. nyami.

  3. mici:):):) Moha, Csibe – örülök, hogy tetszik:)

  4. Piszke says:

    Jó, de a GF azért alapvetően ezt az olaszoktól csórta..:)Én Nigella-változatban szoktam csinálni.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!