Csak a Puffin

Zöldborsókrémleves

Újabb krémleves, no faxni. Egyszerű és cserébe nagyon finom.

Hozzávalók:
2 fej kisebb vöröshagyma
3 ek olaj
2 db közepes krumpli
450  gr zöldborsó (esetünkben fagyasztott)
só, bors

1. A hagymákat apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk.
2. A krumplit megpucolva kockákra vágjuk és a hagymás olajon megforgatjuk.
3. A zöldborsót a lábasba öntjük, felöntjük 8-9 dl vízzel és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk és kis lángon puhára főzzük, majd levesszük a tűzről, turmixgéppel pürésítjük.

Pirított baconnel tálaljuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. ORsi says:

    én is nagyon szeretem és bármikor képes vagyok megenni!

  2. uh, szegény. hát az szörnyű lehet. 🙁

  3. Reni says:

    annyira nagyon szeretem, de olyan kegyetlenül begörcsölök a borsótól, hogy az majdnem elviselhetetlen. azt hittem, hogy így passzírozott változatban nem lesz tőle bajom, de két hétig utána ki volt készülve a gyomrom 🙁


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!