Csak a Puffin

Live blogging: Macaron experiment 5. - A végkifejlet

15:37 – ajaj, a hétvégi csapat is megneszelte a facebookról a macaront – muszáj vinnem valamit nekik is:)
15:44- nem kéne cukrosmaszatos kézzel a billentyűhöz nyúlni, ssza meg, ragad az enter..

15:47 –  lemon curd kész, nincs több tojás. persze pont most fogyott el, máskor meg itt áll hegyekben.. mehetek boltba. nem baj, legalább szellőzök kicsit

15:49 – laci még harmadszor is viccesnek érzi, hogy makaróninak hívja… megoszlanak a vélemények, mennyire vicces ez:)
15:53 – holnap hétszentség, hogy veszek mindenféle színű ételszínezéket, hehehe

15:54 – mégsem megyek boltba, a citromos krémhez volt egy tojás, meg akkor csinálok csokisat és kész. ahhoz nem kell tojás.
16:12 – most lett kész a két krém, hagyom, hogy kihűljenek, uszkve 2-3 óra alatt talán rendet rakok és aztán kezdem a másik adagot, ami duplaennyi:):) szép nap ez a mai, ugye?
16:57 – az mindenesetre biztosnak látszik, hogy ezután kiveszek egy hét szabit…jaaaj, kivagyok a rőzsehordástól elvtársak!

19:25 – hjaj, már pihen a másik, teljes adag. abba végülis kakaó került – mondjuk majdnem elbszarintottam, mert megint volt egy kis tojásfehérje veszteség a korábban említett okokból (ld üvegtálban volt, át kellett önteni), na mindegy, ott vannak a három tepsin, törpök őrzik.

Akárhogy szorzok, számolok, nem jön ki az annyi, mint Piszkének. Bár látom is, hogy sokkal nagyobbak a délelőttiek, mint a Piszkeféle makik voltak. De nem baj, majd belerázódok.

19:38 – apukám, akiről már mondtam, hogy “Nagy Precíz” lenne az indiánneve, telefonos konzultációnk során pontos méreteket kért, majd tájékoztatott, hogy a Luxemburgerli az 2,5 cm átmérőjű. Úgyhogy megállapíthatjuk, hogy délben még luxemburgerlit készítettem, estére pedig talán meglesz a macaron is. 
20:41 – utolsó tepsi a sütőben, mindjárt megyek legyezni, az ünneplőruci már leszakad rólam, lefotóztam, voila kedves drukkerek. rendkívüli fantáziával kedvenc kistálcáimra helyezve íme a macaronok.

asszem, azt mondhatjuk, sikeres volt a projekt. 

Mindenkinek köszönöm a bíztatást és a segítséget! Próbáljátok ki, még nekem is ment!:):) És a második adag már egészen gyorsan megvolt. 
Így vagyunk, aztán reggel hétkor indulás. Törpök már rég szunyálnak..:)
ja, és elmondjam milyen érzés? iszoooonyat jó!!!! egésznapos hardwork után ugráltam örömömben.. nyakamban a nikonnal, ünneplőpulcsiban, bemóval:):) de akkor is!! 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Abban biztos voltam, hogy Neked tetszeni fog:) Ha lett volna katicám, azt is odatolom:)

 2. Anonymous says:

  Ezek a törpök hogy feldoblák a fotókat! Nagyon culik!!! :DMM

 3. ÍB:) köszi, én is elégedett vagyok a végeredménnyel. a második eresztés még jobb is lett. Törpök nem kaptak egyet se, de te majd fogsz, becsszó:) hacsak nem vágsz bele hamarabb Te is – a sínes sütő ellenére:) Vú – köszi, és hát bevallom, este 10-kor ettük meg ezt a két prototípust:) addig hozzá sem érhetett semmihez szegény. Ízlett neki. majd még hétvégén tesztelem szélesebb közönségen, aztán ha átmegy a teszten, bazárra is visszük!:)

 4. kicsi vú says:

  Nagyon szépek, ügyes vagy! Már látom, mi lesz a harapnivaló a következő Bazáron.:)Lacinak ízlett?

 5. Ízbolygó says:

  most követtem le a végét, mert eltávon voltam du. Ó! Há ezek szuperek!!!!És mikor érkezik már meg hozzám????Fogadok azok a kis mocsok kék szörnyek felzabálják őket idő előtt! Hogy robbanna a doboz a kezében/vel!!!

 6. köszi mindenkinek! jó móka volt! Réka – hát ja, gondolom, hobbiból nem osztogatnak szakácskönyveket a lilaködben:) pedig milyen jó lenne..piszke – Te és Reni vagytok a mestereim, ha Ti nem próbáltátok volna meg, én magamtól soha. Ja, és a második adag az már egészen pofás lesz. majd ha lesz alkalmam, azt is lefotózom..Ferilka:-):-) eheh, zene füleimnek!!:) Ildinyó – tálca – szerintem valahol külföldön vettem 1-2 éve – hát ez nem nagy segítség:) és az íze? erről tényleg egy szót sem szóltam:):) elég jó lett!!:)

 7. Ildinyó says:

  Én is nagyon jól szórakoztam! Köszönöm a vidám perceket! Minden elismerésem egyébként, mert szerintem nagyon szépek lettek! Nem gond, ha egyet elveszek arról az édes tálcáról (megkérdezhetem honnan van?)? Csak hogy az ízéről is nyilatkozni tudjak 🙂

 8. Ferilka says:

  Nagyon ügyi vagy! Gratulálok! :-))))Tényleg olyan szépek, mint amiket itt árulnak az édesség boltokban 🙂

 9. Piszke says:

  Pár alkalom és 10 perc alatt össze lehet rántani, ha minden le van darálva, kimérve stb, azután már csak a kis pihi meg a sütés van…a curd-ök meg elállnak sokáig a hűtőben:)Nagyon bátor voltál és millen szépek lettek rögtön elsőre!Én meg parázok, hogy szombaton beégek a kolléganőknél és ott állunk 200 puszedlivel :S

 10. Kata says:

  Szuper vagy!Én nagyon jól szórakoztam, csak az a baj, hogy ezeket nem kóstolhatom meg:( De nálam is tervben van!

 11. GasztroRéka says:

  Gratula,Szuper vagy!Visszatértem ma este Lilaködbe,de üres kézzel távoztam.:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!