Csak a Puffin

Burgonyakrémleves piritott baconnel

Mondtam már, hogy a leves titka a levesbetét, és most sem tudok sokkal okosabbat mondani. Még a primkónak tűnő krumpliból is nagyon finom krémlevest lehet főzni, megszórni piritott bacondarabkákkal, és kész. Szerintem szuper.

És még valami. Ha tudni akarjátok, mikor fog esni a hó, csak kérdezzetek engem.  Az elmúlt két hónapban háromszor kellett Budapestre mennem, és kb háromszor volt/van komolyabb, közlekedést is akadályozó hóesés, mondanom sem kell, hogy pont azokon a napokon…

December 19. GBT – hóesés, nehéz közlekedés
Január 7-8. Mesterszakács interjúk – hóesés, nehéz közlekedés
Január 29-30.  GT Bazár és bráncsdolgok – hóesés…

A következő utat Pest érintésével február 26-ára tervezzük. Készüljetek hólánccal.

Hozzávalók kb 6 adaghoz:
1 fej vöröshagyma
1-2 ek vaj
80 dkg krumpli
3 dl tejszín
1-1,2 liter víz
só, bors

25 dkg bacon

1. A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. A bacont kis darabkákra vágjuk, hogy jól meg tudjon pirulni.
2. Egy serpenyőben megpirítjuk a bacont – jó sokáig, hogy tényleg roppanósak legyenek a darabkák.
3. Egy nagy lábasban vajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és kis lángon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, felöntjük kb 7 dl vízzel, és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő. Közben hozzáadunk kb fél-háromnegyed evőkanálnyi sót, és kevés borsot. Ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, még vizet és együtt főzzük még rövid ideig. Aztán leturmixoljuk az egészet, és ha túl sűrű, adunk még hozzá kis vizet.

A pirított bacon darabkákkal tálaljuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. pirított kolbász – oh my lord. az is jól hangzik. ovisok – ők még tudják, mi a jó:):) sl – vááááá, doctorandus pehelyiensis – zseniális – használni fogom!!

  2. Az esőthozó pőcsik (Haematopota pluvialis) a rovarok (Insecta) osztályának a kétszárnyúak (Diptera) rendjéhez, ezen belül a bögölyfélék (Tabanidae) családjához tartozó faj.(forrás: wikipedia)Havathozó doki (doctorandus pehelyiensis) a bloggerek osztályának a gasztro rendjéhez, ezen belül a húsevők családjához tartozó egyed.(forrás: sl.)

  3. Ízbolygó says:

    mi az a pőcsik???Levesbetét krumplilevesbe: pirított kolbász és az ő zsírja, egészen átírja a krumplikrémleves fogalmát.Ezt a szalonnás verziót meg az ovisok nyomják és csípik nagyon!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!