Csak a Puffin

Mákos guba szárított áfonyával

A mákos guba kicsit módosított verziója, szárított áfonyával. Nincs benne semmi faxni, de finomabb szerintem.

Hozzávalók:

5 db kifli
2,5 dl tej
5 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
14 dkg darált mák
12 dkg porcukor
10 dkg szárított áfonya
1 tojássárgája
1 ek vaj


1. A tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot egy lábasba öntjük, majd közepes lángon óvatosan addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzáöntjük a tejszínt és hűlni hagyjuk.
2. A kiflit felszeleteljük, a mákot és a porcukrot összekeverjük.
3. Ha kihűlt a cukros tej és tejszín, hozzáadjuk a tojássárgáját és jól elkeverjük.
4. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra
5. Egy nagyobb jénai edény aljára lefektetünk egy sor kiflit, megszórjuk a cukros mákkal, és szórunk rá szárított áfonyát, meglocsoljuk a tejes keverékkel, majd jön egy következő sor kifli, mák, szárított áfonya, tejes kotyvalék és így tovább. A tetejére rámorzsoljuk a vajat és 30 perc alatt készre sütjük.



Ha egyszemélyes adagokat akarunk a képen láthatóhoz hasonlóan tálalni, akkor nem egy nagy jénaiban rakjuk egymásra a hozzávalókat, hanem pl. szufléformában, vagy bármilyen sütőálló kisebb formában.


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. köszi Csibe!jaja, meggyel is biztos az, és még olcsóbb is. jó ötlet.

  2. Sajtkukac says:

    Meggyel is finom :-)Nem is tudom, miért csak kizárólag karácsonykor szoktam csinálni…..

  3. Csibe says:

    Nagyon jó ötlet, és mennyire guszta lett!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!