Csak a Puffin

Narancsos sablé/keksz

Rajta vagyok egy ideje már Martha Stewart keksz-hírlevelén, így naponta kapok egy kekszreceptet Marthától, bár egyelőre még egyoldalú a kapcsolat, gondoltam rá, hogy lassan én is küldök naponta neki valamit:) Na lényeg, nem tudom, hogy a böriben tanulta e fegyelmet az asszonyság, de határozottan megbízhatóak a receptjei. Ez is.

Narancsos sablé néven futott, november valahanyadikán kaptam tőle és azóta már kicsit változtattam rajta.

Hozzávalók:
85 g őrölt mandula (eredetileg 170 g)
220 g cukor
1 tojás
1 ek citromlé
4 narancs reszelt héja
10 dkg vaj
30 dkg liszt (eredetileg 22 dkg)

A vajat a cukorral, a narancshéjjal és a citromlével jól összekeverjük, hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük minimum 1 órára (én egy teljes éjszakára). Aztán kicsomagoljuk, éles késsel szeleteket vágunk belőle, tepsire tesszük és 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük. Figyelni kell, hogy az alja ne égjen meg!!

Kb 45-50 db keksz készült ebből az adagból.

Egy oldie új ruhában: Neil Diamond: Sweet Caroline

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. 🙂 hát lehet, hogy a túlsütés miatt lett durván kemény. bár amúgy nem egy nagyon puha keksz. azért ha lezárod dobozba, biztos megpuhul.

  2. Rita says:

    Fogrepesztő keménységű lett, de nagyon finom!:) Még úgyis, hogy a felét kissé túlsütöttem (na jó azért nem szénné, de majdnem:))…

  3. gesztenye says:

    Szeretném megkérdezni, hogy lehet hozzájutni a kekszes hírlevélhez, mert Martha oldalán nem találtam.köszi előre is a választ.üdv. gesztenyegesztenye.blogol.hu

  4. Liloocska says:

    pénteken megsütöm. elgondolkodtató,h. egyből dupla adagot csináljak e….gondol-gondol 😉

  5. aneaskitchen says:

    huu de jo, nem is tudtam, hogy van ilyen.. a fiuk itthon mindig valami “ragcsit” akarnak, na majd most..

  6. köszi mindenkinek:) akkor martha jön nekem eggyel:) gren, feltétlenül tájékoztatom az öreglányt.vú – tényleg sajnálom:)ms poppy: mhm, értem. sejtettem én, hogy nem egy monogám típus ez a martha.. egyébként azért változtattam, mert nem akartam, hogy túl mandulás legyen, inkább a narancsot akartam. hát ezért.

  7. Ms. Poppy says:

    Marthaval mi is hasonló viszonyban vagyunk. (Sajnálom, nem te vagy az egyetlen:().:DNagyon szépek a kekszeid, most már biztos, hogy én is el fogom készíteni. Kérdésem lenne: mi okból változtattál az eredeti anyaghányadon, mi nem tetszett?Köszi a választ!

  8. kicsi vú says:

    És nekem nem is mondtad, hogy van ilyen hírlevél!!!!!

  9. gren says:

    ha legközelebb irsz marthanak szolj neki h ez az én segitsütim

  10. Reni says:

    ezteccik :] szeretem a sablé kekszet :]

  11. Flat Cat says:

    Örök hála a marthastewartos sütis hírlevélért! :)És persze tetszik a keksz is! 🙂

  12. lúdanyó says:

    Kösz a tippet, feliratkoztam én is a keksz-hírlevélre 🙂 Eléggé meggyőző a narancsos kekszed 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!