Csak a Puffin

Mogyoróvajas csokigolyók

A tegnap ígért másik recept. Ez nem klasszik, ellenben cserébe bennerejlik az őstökéletesség. Annyira rendkívül finom, hogy hihetetlen. Jaa, és nem olyan, mint a trüffelgyártás, hogy gyakorlatilag a tenyeredről nyalod le azt a 10 dkg étcsokis-tejszínes cuccot, ami a golyózgatás közben ott ragad. Nem, itt nincs veszteség. Szupppper..

Hozzávalók:
20 dkg tejcsoki
1,5 dl tejszín
4 dkg mogyoróvaj (update: én McEnnedy márkájú Peanut Butter crunchy-t használtam)*
fél narancs reszelt héja
2 cl narancslikőr ((ha nincs narancslikőr, akkor több narancshéj és pár csepp a narancs levéből kiválthatja)
10 dkg darált keksz

apróra vágott sótlan földimogyoró

1. A tejszínt felforrósítjuk, beledobjuk a csokit és addig kevergetjük, míg a csoki teljesen el nem olvad benne.
2. Ha elolvadt, minden alapanyagot hozáadunk, elkeverjük és hűtőbe tesszük pár órára (akár egy éjszakára)
3. A masszából golyókat formálunk, meghempergetjük az apróra vágott földimogyoróban és kész.

A megadott mennyiség feléből nekem 15 db golyóbisom lett.

Vigyázz, sok más édességgel ellentétben ez a finomság tejcsokival az igazi! Kipróbáltam étcsokival is, és úgy sokkal kevésbé finom. Én szóltam:)

Forrás: Fakanál Recepttár 2008/2
* a mogyoróvajat ha jól emlékszem a tesco nemzetközi konyha részlegén találtam.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. hmm, jó kérdés, irreális körülmények:) de szerintem 1 hétig biztos eláll, ha mindezt sikerül biztosítani.

  2. Jukka says:

    Tegyük fel, nem eszik belőle senki. Tegyük fel, megerősített védelem alatt őrzöm. Meddig állnak el ezek a cuccok, ha nem piszkálja senki? 🙂

  3. 🙂 hát akkor nem lett igazam:) de örülök, hogy azért az is ízlett!

  4. Rita says:

    Tejcsokival is nagyon bejövős lett, de nálunk az étcsokis sikere volt a hangosabb:)

  5. Rita:) nagyon köszi a visszacsatolást! örülök, hogy sikere volt. Próbáld majd ki tejcsokiból is, szerintem úgy még jobb!!

  6. Rita says:

    Vagyis inkább Éva csábította el Ádámot, de mindegy… Mindenesetre ez a bonbon sztár volt a 80 éves nagymamámtól a 9 éves húgomig mindenkinél!

  7. Rita says:

    Hát én tiszta hülye vagyok… Napokig néztem és képzeltem el, hogy ezt tejcsokiból csinálom, erre ma véletlen étcsokiból csináltam. De így is átírnám a Bibliát, hogy Ádám ezzel csábította el Évát…:)

  8. Luminata! Thanks a lot, hope you enjoy! Will check yours:)

  9. Luminata says:

    Your blog looks so nice. Tasty too! :)http://luminata55.blogspot.com

  10. naaaa, hát mér? hányféle mogyoróvaj van?:):) de komolyan, én még eddig csak ilyen sósat ismertem..Meli – ja, olyan, mint HollandiábanVú – ez neked nagyon fog tetszeni szerintem, és megnéztem, én is crunchy peanut butter-ből készítettemGabojsza – alapvetően én is étcsokipárti vagyok, de nem is tudom, szerintem ez megér egy tábla tejcsokit, félek, éttel nem lesz olyan frankó.. de majd azért írd meg, ha mégis ezzel a mutációval operálsz..

  11. gabojsza says:

    Ezennel fenti kérdést én is felteszem. Egyéb híján kénytelen leszek étcsokival (tejcsokit nem tartok itthon) és jóféle barackpálinkával helyettesíteni…és azt sem bánom, ha a tenyeremről kell lenyalakodni:-)

  12. kicsi vú says:

    Ajaj, látom, már megint golyógyártásba fogok kezdeni.:) A mogyoróvaj nekem sem teljesen világos. Ha van ittnon crispy vagy crunchy peanut butterem, az jó?

  13. Anonymous says:

    Figyi Csajszi! A mogyoróvaj az a sós fajta? Mint a Pindakaas, vagy mi? 🙂 Köszi!MM


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!