Csak a Puffin

Cheesecake bonbon - helyett cake pop

Vagy ha még szára is van, akkor nyalóka, ahogy a forrás, Fanny, a foodbeam szerzője nevezte: vaníliás cheesecake nyalóka. Fanny nagy-nagy cheesecake rajongó, so do I, így elkészítettem ezt a remek bonbont, nekem úgysem kell karácsonyi menün törnöm a fejem, bibí!:) Azóta már rájöttünk, hogy ez nem is bonbon, hanem cake pop.:) Vagyis sütinyalóka.

Hozzávalók kb 30 darabhoz:

450 gr Philadelphia krémsajt
140 gr cukor
1 vaníliarúd kikapart belseje/fél kk vanílaaroma
12 gr liszt
25 gr tejszín
2 tojás
1 tojássárgája
20 dkg tejcsoki/étcsoki

1. A krémsajtot simára keverjük a cukorral és a vaníliával, hozzáadjuk a tojásokat és 1 tojássárgáját, a lisztet és a tejszínt és jól elkeverjük.
2. Egy kb. 18×18 as tűzálló tálba öntjük a masszát, elsimítjuk, vízfürdőbe állítjuk és 150 fokon sütjük kb 40 percig, míg a szélein enyhén aranyszínű lesz. Ha kész, hűlni hagyjuk, aztán szorosan lezárjuk folpackkal és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
3. Másnap a tésztából nedves kézzel diónyi, vagy nagyobb gombócokat formázunk, beleszúrunk egy fogpiszkálót és kb 1 órára mélyhűtőbe tesszük. Ha megfagyott kissé, akkor kivesszük és olvasztott csokiba mártjuk. Az eljárást ld itt.

Szóljon mostantól minden, ami karácsonyi. Jason Mraz: Winter Wonderland

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Pepper! Imádom a blogodat! A recepteket és az írásaidat is. Szívesen megismernélek. Kár, hogy még nem találkoztunk. Boldog ünnepeket kívánok neked, szívből! Gergő


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!