Csak a Puffin

Hét dolog

Kicsi Vú dobta át a hógolyót nagy örömömre, mert nekem ez a körkérdés nagyon tetszik. Mondtam már a VKF idején is, hogy azokat az írásokat szeretem különösen, amiben van mesélés, valami kiderül a szerzőről, úgyhogy ez a hét kérdés játék ez maga a kánaán nekem. Érdeklődéssel olvasgattam már eddig is a kedves bloggertársak válaszait és szívem szerint jól visszadobnám még a lasztit plusz 7-10-20 kérdésre sok esetben, de türtőztetem magam.

Én már elég sokmindent kikotyogtam itt magamról, de íme hét tétel, amit talán még nem mondtam.

1. Minden könyvbe beleírom az első lapra a nevemet, és hogy melyik év melyik hónapjában kaptam, vettem, szereztem a könyvet, és ha regény, akkor a végére azt is beleírom, hogy pontosan mikor olvastam.

2. Gödröcskék vannak az arcomon, ha mosolygok, nevetek, ami igen gyakori, így merő gödör az arcom:):)

3. Gyűjtök egy csomó mindent. Ha adnának pecsétet az útlevélbe, akkor elsősorban azt gyűjteném, de már nem adnak. Gyűjtöm pl. a könyveket, a parfümöket, a 100-asokat egy malacperselyben, szakácskönyveket, mozis, lakberendezős és főzős magazinokat, a kedvenc sorozatainkat dvd-n, családilag a kisrepülőket.

4. Szeretem az egyszerre kávé és cigi illatú idősebb embereket (de sajnos csak nagy ritkán van részem ilyen illatélményben) és csodabogaraknak tartom a balkezeseket: átlagon felüli számú balkezes jóbarátom, és pontosan megfelelő számú, tehát pontosan egy balkezes férjem van.

5. Nagyon vágyom egy orrmelegítő alkalmatosságra, mert ha semmi más nem, az orrom gyakorlatilag le tud fagyni, ha egy picit is hideg van. Olyankor úgy érzem, egy mozdulattal le lehetne törni a nózimat. Egyébként is erősen fázósfajta vagyok.

6. Állandóan jár az agyam, ötletek jönnek mennek, folyton kattognak a kerekek, ezért mindig mindent felírok egy kis papírra, fecnire, nehogy elfelejtsek valamit. Egy nap alatt igen sok fecnit gyártok, egy hét után pedig összesítenem kell a fecniket, mert átláthatatlanná válik, és akkor jön egy gyűjtőfecni, aztán kezdődik az egész elölről. Egyszer még biztos megőrülök a hülye fecnijeimtől, vagy az excel tábláimtól. Merhogy rendszerezési célból nyitottam számos excelt az igazán fontos dolgoknak, például a könyveinknek, a dvd-knek, a meglévőknek és a kinézett, de még be nem gyűjött daraboknak, a költségvetésünknek, egyebeknek és igen sok időt bírok eltölteni az adatbázisaim karbantartásával… flúgos vagyok, tudom.

7. 0 éves korom óta imádom a plüssállatokat. Nem vicc, ez nem múltidő. Anyukám korabeli blogján:):) a babanaplómban – ezt jegyezte fel: “…és nagyon szereti a puha, rongyból vagy szivacsból készült állatokat, babákat”. Aztán egyszer kisebb koromban, 6-10 éves lehettem, megkérdeztem, hogy ha meghalok, akkor mi fog történni a plüssállataimmal. Igen, így volt. Mindig is voltak, vannak és lesznek plüssállataim. Van néhány öreg harcos, vannak fiatalabbak és vannak egészen fiatalok, mert igen, még ma is nagyon nagy örömet lehet nekem szerezni egy édes plüsskutyával, macival, vagy bármivel, ami nem micimackós. Meggyőződésem, hogy ez akkor is így marad, ha lesz gyerekünk.

7+1: Tipikus Ikrek és örök gyerek vagyok.

Továbbadom a hógolyót Gourmandulának, Cserkének, Piszkének. Ha már válaszoltak, akkor továbbadom mindenki másnak, aki még nem.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Garffyka says:

  Szia, hát, neked sem gurítom már a Maxtól kapott 7 dolog golyót. Ha megengeded, belinkelem a listád a szösszeneteimhez.Szép és vidám lelked van, ha plüssállatokat gyűjtesz 🙂

 2. Gourmandula says:

  Nem nagyon van meglepetés, csak a szokásos hülyeség folyik belőlem, de most (is csak) ennyire futotta. :)http://gourmandula.blogspot.com/2008/11/crumble-s-mg-7-dolog.html

 3. Gabojsza – ugye, hogy beszélnek Hozzád is?:):) jó tudni ezt:)Orsi – :):):) a múzeum jó ötlet:)Grenadine, Cserke:) Dolgozom az ügyön, de sajnos esztétikus megoldásom egyelőre még nincs az orrmelegítésre.. bohócorrban mégsem üldögélhetek itthon sem, nemhogy közterületen:)Mamma – tudom, tudom, de ezt kapd ki! nekem még az exceljeimről is van egy excelem:)Vú – amikor megtelik a malac, akkor kiürítjük és úgy gondoljuk, azt valami olyanra költjük, amit egyébként nem vennénk meg – de még nem találtuk meg ezt a tárgyat:)Gourmandula – várom nagyon, azt hiszem Te is szolgálnál egy-két meglepetéssel:):)

 4. Gourmandula says:

  :)))))))(ja és köszönöm, majd igyekszem írni asap)

 5. kicsi vú says:

  Köszönöm a gyors választ! És azt lehet tudni, mire gyűlik a sok százas a malacban?

 6. Mamma says:

  Nahát, miket meg nem tud az ember!:-)) Na jó, párat már tudtam, az excelesdiben meg versenyezhetünk:-))Én is ismerek olyat, aki felnőttként gyűjti az állatkákat, szerintem a gyűjtőszenvedély nem múlik, max. átalakul.Kézmelegítőm már van, az orrmelegítő mókás lenne:-))

 7. Grenadine says:

  ha meglesz az orrmelegítő, nekem is szólj! 🙂

 8. Sajtkukac says:

  Nem kirívó, hogy magaddal vinnéd őket a sírba – gondolom ezt a választ vártad, a ‘mi lesz a plüssállataimmal’ kérdésedre. Gyakran viccelődünk a párommal, hogy mi lesz a könyveimmel, ha meghalok. Erre ő azt mondta, hogy mire odajutok komplett gasztronómiai könyvtárat lehet belőle létesíteni, amit rólam nevezhetnének el.Erqre beleegyezően bólintottam és kikötöttem, hogy csakis oda temethetnek, hogy ha netán unatkoznék, legyen mit olvasnom. Kissé morbid a humorunk, de a mai világban jó előre kell tisztázni mindent. :-)Neked lehetne egy múzeumod … Orsi

 9. gabojsza says:

  A plüssállat imádat nem múlik el soha:-) Ha már gyereked lesz, örömmel veszed majd, mert “KELL A GYEREKNEK”Nekem a mai napig suttogják a macik a boltba, hogy “vigyél haza”, én meg hazahozom, pedig már nagyok a lányok:-) A nővérem meg most, 50 évesen is gyűjti a plüss macikat…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!