Csak a Puffin

VKF XIX. - Romantikus vacsora

A menü összeállításakor több dolgot vettem figyelembe: 1. Olyan legyen, ami nem túl bonyolult és nem telik sok időbe az elkészítése 2. Ne legyen túl sokféle étel, mert azt nem szereti, már a három is sok néha. 3. Olyan dolgokból álljon, amiket nagyon szeret. Így került az előételbe kecskesajt, a főételbe paradicsomos-bazsalikomos mártás, a desszertbe pedig csoki és bor.


Tehát:

Kecskesajtos fügés kanapé levendulamézzel

baguette
kecskesajt
füge
levendulaméz

A baguette-et karikákra vágjuk, pár pillanatra jó meleg sütőbe tesszük, majd ha kicsit megpirult, kivesszük, ráhelyezzük a szeletekre vágott fügét, rámorzsoljuk a kecskesajtot és levendulamézzel locsoljuk meg, majd visszatoljuk a sütőbe és kb 5 perc múlva kivesszük és kész is.

Gombával tekert csirkemell sütőben sült krumplival

csirkemell
gomba szeletelve
bacon
paradicsom
bazsalikom
fokhagyma
tejszín

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ráterítünk minden szeletre 1 szelet bacont, ráhelyezünk jó pár szelet gombát, majd szorosan feltekerjük és hústűvel átszúrva rögzítjük. Ha mind megvan, kevés olajat forrósítunk és 5-7 perc alatt hirtelen megsütjük a húsok minden oldalát, ha letelt az idő, hozzáadjuk a kiskockákra vágott paradicsomot, pár gerezd fokhagymát, néhány bazsalikomlevelet apróra vágva és felöntjük tejszínnel, majd közepes lángon hagyjuk, hogy a mártás összerottyanjon. A húst kivesszük, felszeleteljük, majd a mártással együtt tálaljuk. A köret ezesetben egyszerű tepsiben, kevés olívaolajon megpirított krumpli volt L kedvére.

Somlói másként (Az ötlet a TV Paprika – Bortúra késsel villával című műsorából származik)

Kakaós piskóta:
4 tojás
2 ek liszt
2 ek kakaópor
4 ek cukor

Szirup:
15 dkg aszalt szilva
2 dl vörösbor
2 kk cukor

Vaníliakrém:
3 tojás
15 dkg cukor
3 dkg vaníliás pudingpor
3 dl tej
fél rúd vanília

dióbél apróra vágva
étcsokoládé olvasztva

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, egy közepes méretű tepsibe sütőpapírt helyezünk. A tojások sárgáját habosra verjük 3 ek cukorral, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet és a kakaóport. A tojások fehérjét 1 ek cukorral és 1 csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan ezt is a kakaós masszához keverjük, a tepsibe öntjük és 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.1 dl vörösbort forralunk fél dl vízzel, és 2 kk cukorral, valamint 15 dkg aszalt szilvával. Ha jól összefort, félretesszük, hagyjuk kihűlni. A vaníliakrémhez a tejet felforraljuk a vaníliarúddal. A tojások sárgáját cukorral és pudingporral kikeverjük. A forró tejet óvatosan, állandó kevergetés mellett a tojásos krémhez adjuk, majd lassú tűzön felfőzzük. Ezután belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Ha minden megvan és minden kihűlt, akkor a piskótából azonos méretű és alakú formákat vágunk, vagy kekszkészítő alkalmotossággal kiszúrjuk, és elkezdjük az építkezést. Alulra kerül egy piskótadarab, meglocsoljuk a boros aszalt szilvás sziruppal, megszórjuk dióval, rákenjük a vaníliakrémet és jöhet a második piskótadarab és újabb sorozat, végül piskótával zárjuk az építményt. majd ráhelyezzük a második szelet piskótát. Ezután megint jöhet a szirup, a dió, a szilva és a krém.
Hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd tálaláskor még meglocsolhatjuk olvasztott étcsokival és tejszínhabbal. Ha olyasvalakivel élünk, aki így szereti. Én mondom nektek, van ilyen!:)

És milyen zene passzol a romantikus vacsorához? Szerintem egy ilyen klasszikus remek például:
Grover Washington: Just the two of us

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gourmandula says:

    meg sem lepsz már… serendipity… istenem, asszem a legkedvencebb romantik filmem (na jó, pretty woman is odatesz)… imádááádom. na. 🙂 óóóó, john, az a cusack, na tőle is készen vagyok, meg attól a nézésétől. váh.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!