Csak a Puffin

Fűszeres pulykamell sárgadinnyével, ami zöld

A receptet múlt héten láttam Lázárnál a TV-ben, ma pedig meg is valósítottam. Érdekes ízkavalkád, mitagadás, érdemes volt kipróbálni.

Hozzávalók:
60 kg pulykamell filé
1 db sárgadinnye
4 evőkanál mustár
3 evőkanál cukor
½ lime
gyömbér
kakukkfű
só, bors

Mártás:
1 fej lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál mustár
3 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma

1. A cukrot összekeverjük az apróra vágott gyömbérrel, a mustárral, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal.
2. A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, megforgatjuk a mustáros keverékben és megsütjük.
3. Sütés közben ráfacsarjuk a lime levét, majd hozzáadjuk a megmaradt pácot.
4. Egy tálban összekeverjük a mustárt, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott lilahagymát a joghurttal.
5. A sárgadinnyét felszeleteljük, tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a joghurtos öntettel, melléhelyezzük a pulykaszeleteket és már kész is.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dokika says:

    pfuuu, jó kérdés, 1 cm, ha rendes gyömbért használsz – szerintem. őrölt gyömbérből hát nem is tudom, 1 mokkáskanálnyi talán. ehhez a mennyiséghez.

  2. Ildikó Ferenczy says:

    Doki, gyomberbol megis mennyi menjen bele? Hetvegi elkészitesre betervezve 🙂 Koszi elore is!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!