Csak a Puffin

Malakoff krém

Ez a recept Anyósomtól származik, és bár már én is többször készítettem, publikálható fényképet eddig nem sikerült készíteni róla, azért a receptet leírom, mielőtt véget ér a málna-szezon is.

Hozzávalók:
10 dkg porcukor
20-30 dkg babapiskóta
½ kg málna/eper/őszibarack
egy kis sütőrum, vagy rumaroma (elhagyható)

vaníliakrém:
3 tojás
6 dkg liszt
6 dl tej
15 dkg cukor
2 vanília cukor

1. A gyümölcsöt a porcukorral összekeverjük, addig, míg a cukor elolvad, a gyümölcs pedig levet ereszt. Persze óvatosan, hogy ne törjön össze a gyümölcs.
2. Elkészítjük a vaníliakrémet. A 3 tojást különválasztjuk, a fehérjét félretesszük, a sárgáját összekeverjük a kétféle cukorral. A tejet a liszttel elkeverjük, úgy hogy ne maradjon csomós és lassú tűzön forralni kezdjük, közben sűrűn kavargatjuk. Még forrás előtt hozzákeverjük a cukros tojássárgáját, majd megvárjuk, míg felforr és pudingszerű állaga lesz a krémnek (ez forrás után hamar bekövetkezik).
3. Amikor kész, levesszük a tűzről és gyorsan felverjük a fehérjét kemény habbá, és hozzákeverjük a forró krémhez.
4. Egy mélyebb tálalóedény aljára helyezünk egy réteg krémet, majd rá a piskótát (ezt megöntözhetjük egy kis rummal), rá a cukros-leves gyümölcsöt, és aztán megint krémet, piskótát, gyümölcsöt és végül a tetejére krémet. Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalhatjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!