Csak a Puffin

Melegszendvics

Hozzávalók:
10 dkg reszelt sajt (pl. trappista, gouda vagy ementáli)
5 dkg vaj
1 dl tejföl
pirospaprika

kenyér

1. A vajat megpuhítjuk – idő hiányában a mikróban – és csomómentesre keverjük az 1 dl tejföllel.
2. Kb. 10 dkg sajtot lereszelünk és fokozatosan hozzákeverjük a vaj-tejföl masszához.
3. A végén hozzáadunk kb. 1-1 mokkáskanálnyi sót és pirospaprikát, majd félórára hűtőbe tesszük.
4. Fél óra után kellően megdermedve vesszük ki a hűtőből és kenyérre kenjük, amit mini grillsütőben sütünk meg nagyjából 3-5 perc alatt. Hirtelen kezd pirulni, ezért érdemes figyelni, nehogy ráégjen a krém.

A fenti adag kb. 4 embernek elég, paradicsommal, teával remek vacsora.

Ha baguetteszeletekre kenjük és úgy sütjük ki, hideg estén akár vendégeknek is adhatjuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. v says:

    Javaslat: 1-2 kis aranyszínű dobozos sertésmájkrém, 2-3 ek tejföl, 1 tk mustár, 1 egész tojás, só, bors. Összekutyulni, majd a vajazott, margarinozott kenyérszeletekre rákenni, reszelt sajttal jól megszórni, 175 fokon 10 perc alatt finom ropogósra megsütni… Teával, paradicsommal reggelire… Imádom.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!